No, mistäpä olisinkaan voinut tietää? Näin kuitenkin totesin viime vuoden lokakuussa, kun veljeni ja hänen avopuolisonsa tulivat meille kahville. He kertoivat, että minusta tulee täti ja pyysivät minua sylikummiksi. Tiestysti olin erittäin otettu ja suostuin.
Tänään kävimme heidän luonaan syömässä. Tyttö, vauva, vaavi, Maggie, nyytti (mitä näitä nyt on) on nyt reilu 6 viikon ikäinen. Pikkuinen. Kävimme tätini kanssa muutama viikko sitten ostamassa vaatetusta ristiäisiä varten. Roosan värinen neule, röyhelö sukkahousut, sukat ja aurinkolasit. Kaupassa vain ajattelin, että voiko nämä mahtua? Kun on niin pienet? Äidin kertomaa kokoa ostettiin ja kyllä tyttö vaan niin pieni on.
Jotakin viemisiä vauvan vaatteiden lisäksi halusin viedä. Mieleeni tuli se kakku, jonka olisin halunnut leipoa. Teen sen nyt! Joten tuliaisiksi leivoin mustikkajuustokakun. Erittäin helppo ja nopea leipoa. Ilman uunia. Tosin jäähdyttämiseen vähintään neljä tuntia. Hieman kevyempää versiota kokeilin korvaamalla voin Piltti soseella keksipohjassa. Onnistuneesti.
Tulette huomaamaan, että ohjeeni ovat suurimmalta osalta hyvin yksinkertaisia. Helposti voi saada hyvää.
Mustikkajuustokakku
- ½ pkt Digestive keksejä
- 1 prk Piltti omenainen kuningatar sosetta
- 1 pkt Viola tuorejuusto sitruuna
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- ½ purkkia Valio pehmeä maitorahkaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 6-7 liivatelehteä
- 3 rkl vettä
- mustikoita
Pohja: Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimen kanssa pussissa. Sekoita keksimurun sekaan Piltti sose. Punainen sose värjää keksejä, joten taikinasta tulee tummempi verrattuna voikeksitaikinaan. Levitä taikina pohja irtopohjavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään.
Täyte: Upota liivatelehdet astiaan jossa haaleaa vettä. Vatkaa kuohukerma ja sitruunamehu. Käytän useasti sitruunamehua kuohukermassa. Vatkautuu todella nopeasti. Hyvä vinkki silloin kun joudut vatkaamaan käsin ilman konetta. Sekoita tuorejuusto ja rahka hyvin keskenään. Lisää sokeri ja rahkatuorejuusto seos kermaan. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu nosta kattila liedeltä ja lisää uitetut liivatelehdet. Sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Sekoita hyvin, ettei jää liivatepaakkuja. Levitä taikina keksipohjalle tasaisesti. Koristele pinta mustikoilla. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Hyvältä näyttää,jatka samaan malliin! 😘
Kiitos Eve ! ❤
Vai tällaista nyt syntyy. Kivoja tarinoita ja ihania ruokaohjeita!